cesto
5 vajec
150g hladkej múky
3PL kakaa
100g cukru krupica
5PL oleja
1ČL prášku do pečiva
krém
500ml mlieka
100g Bronhi cukríkov
5PL polohrubej múky
250g masla
šľahačka
Bielky s cukrom vyšľaháme dotuha, potom po jednom zašľahávame žĺtky, postupne po lyžiciach olej a nakoniec ručne vmiešame múku s kakaom a práškom do pečiva. Pečieme asi 15 minút pri teplote 180°C. Po vychladnutí korpus prekrojíme, natrieme krémom, položíme druhý plát a zvyšným krémom potrieme celú tortu. Nakoniec potrieme vyšľahanou šľahačkou a ozdobíme.
Krém pripravíme tak, že polovicu mlieka zohrievame a rozpustíme v ňom cukríky. Privedieme do varu a vlejeme druhú polovicu mlieka zmiešanú s múkou. Uvaríme kašu, ktorú po vychladnutí všľaháme do vyšľahaného masla.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára