Parížska torta

cesto
100g masla
5 vajec
50g čokolády
50g kryštálového cukru
80g hladkej múky
70g zomletých orechov

plnka
400ml šľahačkovej smotany
200g čokolády

čokoládová poleva
Maslo vyšľaháme so žĺtkami a zmäknutou čokoládou. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh a spolu s múkou a orechami primiešame k mase. Dno tortovej formy vystelieme papierom, dáme do nej cesto a pečieme 30 minút pri teplote 170°C. Upečený korpus obrátime a po vychladnutí natrieme plnkou, na ktorú sme deň dopredu uvarili šľahačkovú smotanu s čokoládou, a po vychladnutí vyšľahali. Dáme do chladu stuhnúť a polejeme čokoládovou polevou.
Nabudúce tmavšie cesto (pridať kakao alebo čokoládu) a do krému stužovač!!!

Žiadne komentáre: