500g bôčika (pliecka)
100ml mlieka
soľ
korenie
2 strúčiky cesnaku
3 vajcia
pór
červená paprika v oleji
100g tvrdého syra
plátky oravskej slaniny
Mäso pomelieme, posolíme, okoreníme, pridáme pretlačený cesnak, zalejeme mliekom a odložíme na 24 hodín do chladničky. Na druhý deň urobíme praženicu a zamiešame do nej nakrájaný pór. Studenou vodou navlhčíme celofán, na ňom rozvaľkáme mäso, posypeme polovičkou postrúhaného syra a natrieme praženicu. Rozložíme kúsky červenej papriky, posypeme zvyšným syrom, stočíme a zabalíme do alobalu, alebo vložíme do formy srnčí chrbát vystlanej plátkami slaniny. Pečieme 60 minút.
plnky môžeme rôzne obmieňať,
napr. syr a plátky šunky, zelenú vňať dáme do mäsovej hmoty
alebo klobása s uvarenými vajíčkami
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára