Mramorová torta

cesto
250g hladkej múky
½ prášku do pečiva
150g práškového cukru
100ml horúcej vody
150ml oleja
4 vajcia
kakao

gaštanový krém
200g gaštanové pyré
300g masla
(vymiešame gaštanové pyré s maslom)

čokoládová poleva
200g várovej čokolády
150ml šľahačkovej smotany
Źĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame olej, vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh, do jednej tretiny cesta pridáme kakao rozmiešané s troškou vody. Do stredu vymastenej formy dávame cesto lyžicou na striedačku – 1PL kakaového cesta a 2PL bieleho cesta. Pečieme asi 30 minút pri teplote 170°C. Tortu prekrojíme, potrieme džemom a krémom, položíme hornú časť a celý povrch torty tiež potrieme krémom. Dáme do chladu stuhnúť a polejeme čokoládovou polevou.

alebo s vanilkovým krémom
vanilkový krém
300ml mlieka
100g kryštálového cukru
1 vanilkový puding
250g masla
(Uvaríme mlieko s pudingovým práškom a cukrom, po vychladnutí zašľaháme do vyšľahaného masla.)

Žiadne komentáre: