cesto
500g polohrubej múky
25g droždia
250ml mlieka
2PL cukru
štipka soli
2 žĺtky
50ml oleja
50ml rumu
500g polohrubej múky
25g droždia
250ml mlieka
2PL cukru
štipka soli
2 žĺtky
50ml oleja
50ml rumu
Do vlažného mlieka dáme rozdrobené kvasnice, cukor, trošku múky a necháme nakysnúť. Potom pridáme žĺtky, olej, rum, preosiatu múku so štipkou soli a vymiesime cesto. Prikryjeme utierkou a necháme 45 minút kysnúť. Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku 1cm a vykrajujeme kolieska, do niektorých môžeme vykrojiť stred. Necháme 20 minút kysnúť a vyprážame v oleji z obidvoch strán (najprv prikryté, z druhej strany odokryté).
Šišky môžeme podávať s ovocnou penou.
pena
2 bielky
2PL kryštálového cukru
150g džemu
2 bielky
2PL kryštálového cukru
150g džemu
Z bielkov vyšľaháme nad parou tuhý sneh s cukrom a postupne prišľaháme džem.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára