na potretie cesta
100g masla
1 žĺtok
100g masla
1 žĺtok
na potretie pečiva
1 žĺtok
50ml mlieka
sezamové alebo ľanové semienka
1 žĺtok
50ml mlieka
sezamové alebo ľanové semienka
Vykysnuté cesto rozdelíme na 6 častí a rozvaľkáme ich na placky rovnakej veľkosti. Maslo vymiešame so žĺtkom a postupne ním natierame placky a ukladáme ich na seba (hornú placku už nenatierame). Takto uložené placky necháme pol hodiny kysnúť. Potom ich ako jeden celok rozvaľkáme na kruh s priemerom asi 40 cm a rozkrájame na 24 dlhých trojuholníkov. Každý trojuholník stočíme od širšej strany k špicu, uložíme na plech vystlaný papierom a necháme kysnúť. Potom ich potrieme žĺtom zmiešaným s mliekom, posypeme semienkami a pečieme 15 minút pri teplote 180°C.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára