Chlebový koláč

cesto
350ml piva
100g masti
1 vajce
2KL soli
2KL drvená rasca
300g hladkej múky
300g celozrnnej múky ražnej
2KL cukru
½ kocky droždia

plnka
1 veľká cibuľa
1 pohronská klobása
300g kyslej kapusty
2 veľké uvarené zemiaky
Suroviny na cesto dáme do pekárne v uvedenom poradí a spustíme program na cesto. Hotové vykysnuté cesto rozvaľkáme a dáme na vymastený plech. Posypeme nakrájanou cibuľou, na kolieska nakrájanou klobásou, kyslou kapustou a postrúhanými zemiakmi. Posolíme, pokvapkáme olejom a necháme 30 minút kysnúť. Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C, po 10-ich minútach teplotu znížime na 180°C a pečieme ešte 30-35 minút. Pred podávaním jednotlivé porcie zapečieme s plátkom údeného syra.

Žiadne komentáre: