1,5kg kyslej kapusty
3 veľké cibule
500g bravčového pliecka
250g hovädzieho močingu
250g údeného mäsa
3 bravčové klobásy
2 hrste sušených húb
4 sušené slivky
2 veľké zemiaky
soľ
mleté čierne korenie
celé čierne korenie
mletá červená paprika
3 veľké cibule
500g bravčového pliecka
250g hovädzieho močingu
250g údeného mäsa
3 bravčové klobásy
2 hrste sušených húb
4 sušené slivky
2 veľké zemiaky
soľ
mleté čierne korenie
celé čierne korenie
mletá červená paprika
Na masti podusíme cibuľu, pridáme na kocky pokrájané bravčové a hovädzie mäso, namočené huby, ochutíme soľou, korením a paprikou, a dusíme do mäkka. Medzitým sme v druhom hrnci uvarili údené mäso a klobásu. Po uvarení pokrájame údené mäso na kocky, klobásy na kolieska, a primiešame k mäkkému mäsu. Zalejeme vývarom z údeného mäsa, pridáme slivky, kyslú kapustu, vodu z kyslej kapusty, a podľa potreby aj vodu. Zahustíme na jemno nastúhanými zemiakmi a varíme ešte asi pol hodiny.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára