Pečená marinovaná koza

chrbát z kozy
1 veľká cibuľa
olej
mletá červená paprika
šľahačková smotana

marináda
250g kyslej smotany
3PL olivového oleja
2PL medu
3 strúčiky cesnaku
1ČL soli
korenie 4 farieb
nové korenie
saturejka
tymián
Prísady na marinádu zmiešame, mäso vykostíme, odblaníme a rozdelíme na menšie kúsky. Obalíme v marináde a odložíme do chladu na 24 hodín.
Na oleji osmažíme cibuľu a dáme ju do hlbokého pekáča spolu s pripraveným mäsom aj s marinádou. Podlejeme troškou vody a prikryté pečieme 2 hodiny. Šťavu rozmixujeme a prevaríme spolu so šľahačkovou smotanou, podľa potreby zahustíme múkou vmiešanou do trochy mlieka.


Žiadne komentáre: