3 vajcia
1 vanilkový cukor
6 rožkov
jablká
hrozienka
mak s cukrom
1 l mlieka
2 pudingové prášky
4PL cukru
Mlieko vymiešame s vajíčkami a vanilkovým cukrom a namáčame doň rohlíky pokrájané na plátky. Ukladáme ich do vymastenej a strúhankou vysypanej zapekacej misy. Na vrstvu rohlíkov dáme postrúhané jablká, v rume namočené hrozienka, a posypeme makom zmiešaným s cukrom. Na jablká uložíme ďalšiu vrstvu rohlíkov, znova jablká, hrozienka, mak, a poslednú vrstvu rožkov. Zalejeme zvyšným mliekom a prikryté pečieme 30 minút pri teplote 180°C. Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme puding a zalejeme ním upečenú žemľovku.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára