Veľkonočný opitý izidor

cesto
250g masla
200g práškového cukru
6 vajec
2PL kakaa
150g polohrubej múky
½ prášku do pečiva

plnka
marhuľový džem
1 pohár zaváraných marhúľ
120g mletých orechov
60g práškového cukru
100ml rumu

poleva
150g práškového cukru
150g Cery
4PL mlieka
4PL kakaa
4PL Zlatého klasu
Rozpustené maslo, cukor a žĺtky vymiešame, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom, nakoniec vmiešame sneh. Polovicu cesta vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a upečieme. Druhou polovicou cesta naplníme naolejované škrupiny z vajíčok, uložíme do muffínových foriem a pečieme 15 minút pri teplote 180°C.


Po vychladnutí polejeme vajíčka čokoládovou polevou.

Upečené vychladnuté cesto natrieme džemom, poukladáme marhule, posypeme orechami zmiešanými s cukrom, a polejeme rumom. Nakoniec polejeme horúcou polevou, ktorú sme pripravili nad parou, vtlačíme vajíčka a tortu ozdobíme.



Žiadne komentáre: