Kurča a la zajac

1 kurča
50g oravskej slaniny
2 cibule
10 strúčikov cesnaku
1PL masti
rasca
soľ

omáčka
1 kyslá smotana
100ml mlieka
3PL pikant omáčky
2PL chrenu (aj konzervovaný)
Kurča pokrájame na porcie a osolíme. Slaninu pokrájame na kocky, opražíme na masti a pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu. Vložíme porcie kurčaťa, posypeme rascou a pridáme pretlačený cesnak. Podlejeme vodou a pomaly dusíme. Polomäkké kurča preložíme do pekáča aj so šťavou a v horúcej rúre odkryté dopečieme dočervena pri teplote 190°C. Podávame s opečenými zemiakmi a omáčkou.
Omáčka: kyslú smotanu zmiešame s mliekom, pridáme pikant, chren, výpek z mäsa a 2PL polohrubej múky. Povaríme asi 5 minút.



Žiadne komentáre: