Španielske vtáčky z bravčového mäsa

6 rezňov z bravčového karé
horčica
1 vajce uvarené natvrdo
2 kyslé uhorky
1 klobása
2 veľké cibule
3PL paradajkového pretlaku
vývar
Plátky mäsa dobre vyklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Vajce, klobásu a uhorky rozkrojíme na 6 kúskov, a na každý plátok mäsa položíme kúsok klobásy, vajca a uhorky. Mäso zvinieme a previažeme niťou alebo spojíme špáradlom. Rolky opečieme na oleji zo všetkých strán a preložíme do zapekacej misy. Vo výpeku opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme paradajkový pretlak a dáme na vtáčky. Podlejeme horúcim vývarom, prikryjeme a dusíme v rúre do zmäknutia mäsa (asi 50 minút). Počas pečenia podľa potreby podlievame vývarom. Podávame s ryžou.

Žiadne komentáre: