Losos v lístkovom ceste

500g lístkového cesta
250g lososa
200g zemiakov
100g eidamu
100g goudy wasabi
korenie na ryby
soľ
vajce na potretie
Lístkové cesto rozdelíme na dve časti a podľa šablóny (vystrihnutej z tvrdého papiera) vykrojíme rybu (alebo iný tvar). Spodnú časť položíme na papier na pečenie a asi 1cm od kraja rozložíme polovicu postrúhaných zemiakov. Posolíme a posypeme postrúhaným syrom. Na syr uložíme lososa, posypeme korením na ryby, postrúhanou zelenou goudou a znova zemiakmi. Zemiaky posolíme, okraje cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom a prikryjeme vrchnou časťou lístkového cesta. Kraje pritlačíme, rybu vyformujeme, popicháme špáradlom, potrieme vajcom, dorobíme plutvy, oči a pečieme 20-25 minút pri teplote 200°C. V polovici pečenia prikryjeme papierom na pečenie.



Žiadne komentáre: