Karamelová roláda

cesto
5 vajec
5PL práškového cukru
1PL oleja
5PL polohrubej múky
1KL prášku do pečiva

krém
100g kryštálového cukru
100ml vody
300ml mlieka
3 žĺtky
1 Zlatý klas
250g masla

džem

čokoládová poleva
100g várovej čokolády
50g masla
1PL oleja
Na cesto vyšľaháme v jednej mise žĺtky s cukrom a olejom, v druhej mise sneh z bielkov. Múku zmiešame s práškom do pečiva a opatrne ju vmiešavame do žĺtkov striedavo so snehom. Cesto rozotrieme na papierom vyložený plech a pečieme 12-15 minút pri 170°C. Upečené cesto hneď stočíme do mokrej utierky. Po vychladnutí odstránime papier a potrieme džemom a krémom. Stočíme a potrieme krémom aj povrch rolády. Polejeme čokoládovou polevou.
Krém: cukor dáme skaramelizovať, zalejeme teplou vodou a rozvaríme. Mlieko vymiešame so žĺtkami a pudingovým práškom, a vlejeme do vriacej karamelovej vody. Za stáleho miešania uvaríme hustý puding, po vychladnutí spojíme s maslom.




Žiadne komentáre: