Rezne na zelenine

bravčová krkovička
soľ
grilovacie korenie
hladká múka
červená paprika
cibuľa
pór
zeler
mrkva
karfiol
:
:
smotana na varenie
Mäso nakrájame na rezne, vyklepeme, osolíme a posypeme grilovacím korením. Múku zmiešame s mletou paprikou a obalíme v nej rezne. Zeleninu (použijeme rôznu, podľa domácich zásob) pokrájame na menšie kúsky, zmiešame a rozložíme na dno vymasteného pekáča. Na horúcom oleji rezne prudko opečieme z obidvoch strán a ukladáme vedľa seba na zeleninu. Smotanu ochutíme grilovacím korením a zalejeme mäso. Prikryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 200°C. Teplotu znížime na 180°C a pečieme 1 hodinu.
Mäso môže byť aj kuracie, či morčacie, množstvo podľa počtu stravníkov.

Žiadne komentáre: