Pizza z rožkov

8 starších rožkov
150ml vody
2 vajcia
150ml paradajkový pretlak
bazalka
5PL pikantný kečup
200g šunky
200g tvrdého syra
4 rajčiny
3 papriky
soľ
Večer zalejeme staršie rožky (môže byť aj chlieb) vodou, aby do rána zmäkli. Množstvo rožkov a vody záleží od veľkosti a tvrdosti rožkov (a tiež od veľkosti plechu, na ktorom budeme pizzu robiť, v tomto prípade to bol klasický veľký plech). Do navlhnutých rožkov pridáme vajcia, premiesime a hmotu rovnomerne rozložíme na naolejovaný papier na plechu. Potrieme pretlakom zmiešaným s bazalkou a kečupom, posypeme šunkou pokrájanou na kocky, paprikou, rajčinami (alebo podľa obsahu chladničky). Posolíme a posypeme postrúhaným syrom. Pečieme 20 minút pri teplote 180°C.

Žiadne komentáre: