40g droždia
2PL kryštálového cukru
2 žĺtky
150ml oleja
600g polohrubej múky
ovocie
Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, zasypeme cukrom a poprášime hrsťou múky. Počkáme asi 10 minút kým začne kysnúť, potom primiešame žĺtky, olej a múku a vymiesime cesto (alebo to všetko urobí domáca pekáreň). Necháme na teplom mieste vykysnúť, ešte raz premiesime, rozdelíme na 3 časti, každú prikryjeme a necháme ešte chvíľu kysnúť. Každý diel rozvaľkáme, položíme na vymastený plech, pokladieme ovocie (ríbezle, rozštvrtené marhule, rozpolené slivky alebo nastrúhané jablká) a posypeme posýpkou, ktorú sme urobili z masla, múky a cukru. Pečieme 12-15 minút pri teplote 200°C.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára