Domáce lazane

cesto
3 vajcia
150g hladkej múky
150g polohrubej múky

plnka
1 cibuľa
500g mletého mäsa
5 strúčikov cesnaku
soľ
korenie
500g paradajkového pyré

100g syra
Rozšľahané vajcia postupne spracujeme s múkou na hladké cesto a v mikroténovom sáčku odložíme na polhodiny do chladu.
Zatiaľ osmažíme na oleji cibuľu, pridáme mleté mäso a ochutíme soľou, korením a cesnakom. Za stáleho miešania mäso opražíme, pridáme paradajkové pyré a necháme prejsť varom.
Cesto znova premiesime a rozdelíme na 4 diely. Každý diel rozvaľkáme na veľkosť pekáča (z jenského skla).


Pekáč vymastíme a na dno nalejeme asi 5PL šťavy z mäsa. Položíme jeden plát cesta (surové) a rozotrieme naň tretinu mäsa so šťavou. Prikryjeme ďalším cestom a popicháme vidličkou. Takto ďalej vrstvíme cesto s mäsom, posledný položíme plát cesta a polejeme zvyšnou šťavou z mäsa. 


Popicháme vidličkou, posypeme strúhaným syrom a pečieme 30 minút pri teplote 180°C.

Žiadne komentáre: