Francúzske karamelové kocky

cesto
6 vajec
6PL kryštálového cukru
50ml oleja
7PL polohrubej múky
½ prášku do pečiva
1PL kakaa

krém
500ml mlieka
500ml vody
3 Zlaté klasy
120g cukru
1 vanilkový cukor
5 bielkov
2PL kakaa

karamelová šľahačka
4PL kryštálového cukru
300ml mlieka
2 práškové šľahačky
Karamelová šľahačka: Deň dopredu si pripravíme karamelové mlieko - cukor upálime na karamel, zalejeme mliekom a rozvaríme. Druhý deň do vychladnutého mlieka dáme práškovú šľahačku a vyšľaháme.
Plnka: Vo vode s mliekom uvaríme puding a do horúceho vmiešame vyšľahaný sneh. Rozdelíme na dve časti a do jednej vmiešame kakao.
Cesto: Vyšľaháme bielky s cukrom, pridáme žĺtky, olej a nakoniec preosiatu múku s práškom do pečiva a kakao. Rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.
Na upečené cesto natrieme najprv svetlú plnku, potom tmavú a nakoniec karamelovú šľahačku. Posypeme strúhanou čokoládou.

Žiadne komentáre: