3 vajcia uvarené na tvrdo
250g mäkkého tvarohu
1 balenie želatíny
1 kyslá smotana
300g zeleniny
1 kyslá smotana
300g zeleniny
250ml vody
1 bujón
Do polovice vody dáme napučať želatínu, v druhej polovici uvaríme bujón. Mrazenú zeleninu sparíme vriacou vodou. Tvaroh zmiešame s kyslou smotanou, postrúhanými vajcami a vychladnutou zeleninou. Bujón zmiešame s napučanou želatínou a vlažný pridáme do tvarohovej masy. Dobre premiešame a dáme do foriem, ktoré sme si dopredu pripravili z vajec: naťukli sme ich na širšej strane, opatrne urobili otvor a vyliali obsah. Formy si pripravujeme postupne pri každom použití vajec v kuchyni. „Vajíčkové formy“ dobre vypláchneme teplou vodou a necháme vysušiť. Na toto množstvo potrebujeme asi 20 ks.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára