Valentínska torta

cesto
2PL kryštálového cukru
2 vajcia
5PL polohrubej múky
1KL prášku do pečiva
1PL oleja
plnka
1 vanilkový puding
300ml mlieka
2PL cukru
125g tvarohu
želatina
Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, mlieko a múku s práškom do pečiva. Nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme 10 minút pri 180°C. Uvaríme puding, do horúceho vmiešame tvaroh natrieme na upečený korpus a necháme v tortovej forme vychladnúť. Podľa návodu si pripravíme želatínu v dvoch farbách (na srdiečka červenú). Na vychladnutú plnku rozmiestnime formičky na vykrajovanie a vyplníme ich pripravenou červenou želatínou. Okolo formičiek vylejeme druhú pripravenú želatínu a dáme stuhnúť. Formičky opatrne vyberieme ešte skôr, než želatína úplne stuhne.

Žiadne komentáre: