cesto
2PL kryštálového cukru
300g hladkej múky
300g hladkej múky
150ml mlieka
15g droždia
15g droždia
50ml oleja
štipka soli
1 vajce
1 vajce
maková plnka
100ml horúceho mlieka
100g mletého maku
100g mletého maku
80g cukru
orechová plnka
100ml horúceho mlieka
100g mletých orechov
100g mletých orechov
80g cukru
tvarohová plnka
3PL detskej krupice
250g tvarohu
80g cukru
250g tvarohu
80g cukru
1 vajce
150ml slivkového lekváru
Zo surovín vypracujeme cesto a necháme na teplom mieste vykysnúť (alebo v pekárni). Potom ho rozdelíme na 4 časti (najprv si kúsok cesta odložíme na zdobenie), každý diel vyvaľkáme do kruhu, vložíme do vymastenej tortovej formy s ozdobným dnom a potrieme každý diel inou plnkou. Vrchné cesto necháme prázdne, to bude v tomto prípade spodok torty. Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C, po 10-ich minútach znížime na 170°C a pečieme ešte 35 minút. Upečenú tortu po vychladnutí preklopíme na podnos a ozdobíme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára