cesto
300g polohrubej múky
150ml mlieka
100g rozpusteného masla
1 žĺtok
1/3 kocky droždia
1PL cukru
1 vanilkový cukor
citrónová kôra
štipka soli
plnka
200g mletého maku
150-200g džemu
hrozienka
rum
Z trošky múky, cukru, vlažného mlieka a droždia pripravíme kvások a dáme ho na teplé miesto vykysnúť. Pridáme zvyšné mlieko, cukor, rozpustené maslo, žĺtky, múku a citrónovú kôru a vypracujeme hladké cesto. Necháme pol hodiny kysnúť.
Pomletý mak zmiešame s džemom a pridáme hrozienka namočené v rume. Vykysnuté cesto rozvaľkáme, potrieme plnkou a stočíme do závinu. Vložíme ho do vymastenej formy a necháme20 minút kysnúť. Pečieme 40 minút pri teplote 190°C.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára