Jablkový mrežovník

cesto
250g Hery
250g mäkkého tvarohu
250g polohrubej múky

plnka
džem
1kg jabĺk
50g hrozienok
2PL rumu
1PL práškového cukru
1 vanilkový cukor
1 škoricový cukor
1PL strúhanky

1 vajce na potretie
Vypracujeme cesto, rozdelíme na dve časti a odložíme na hodinu do chladničky. Potom jednu časť vyvaľkáme, položíme na suchý plech (alebo na papier) a natrieme džemom. Potom rozotrieme postrúhané jablká zmiešané s hrozienkami vopred namočenými v rume, s práškovým, vanilkovým a škoricovým cukrom a strúhankou. Z druhej časti cesta urobíme mriežku a potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme 25-30 minút pri teplote 170°C.

Žiadne komentáre: