cesto
300g polohrubej múky
150ml mlieka
100g rozpusteného masla
1 žĺtok
1/3 kocky droždia
1PL cukru
1 vanilkový cukor
štipka soli
plnka
200ml kyslej smotany
200ml mlieka
1 vajce
1 vanilkový puding
100g cukru
slivky
(môžu byť aj mrazené, alebo kompótové)
Do vlažného mlieka rozmrvíme droždie, zasypeme cukrom, 2PL múky, a necháme 10 minút stáť. Potom pridáme rozpustené maslo, žĺtok, vanilkový cukor a múku so soľou. Vymiesime cesto a necháme pol hodiny kysnúť. Potom ho rozvaľkáme, dáme na masťou vymastený plech a pokladieme slivky. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 200°C, po 10-ich minútach teplotu znížime na 180°C, zalejeme plnkou a pečieme ešte 15-20 minút. Upečený koláč posypeme škoricou.
Na plnku vymiešame smotanu s vajcom, cukrom a pudingovým práškom rozmiešaným v mlieku.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára