Plnená focaccia (fokača)

 cesto
300ml vody
2KL soli
2PL olivového oleja
250g hladkej múky T650
250g celozrnnej múky
2KL cukru
20g droždia

plnka
3 rôzne syry po 200g
Niva
eidam
tavený syr
Zo surovín urobíme cesto (v pekárni). Vykysnuté rozdelíme na 4 diely, z ktorých vyvaľkáme kruhy s priemerom cca 26 cm (asi toľko má okrúhla forma). Jeden vyvaľkaný diel položíme do vymastenej formy, rozložíme naň plátky rôznych syrov (polovicu z uvedeného množstva) a môžeme posypať bylinkami (ja dávam cesnak). Prikryjeme druhým vyvaľkaným cestom, kraje pevne spojíme a naplnený chlieb necháme pol hodiny kysnúť. Potom doňho prstami povtláčame jamky, potrieme olivovým olejom a posypeme hrubozrnnou morskou soľou. Pečieme 20 minút pri teplote 190°C. Rovnako postupujeme aj s ďalšími dvomi dielmi cesta, teda z tohto množstva budeme mať 2 plnené fokače.

Žiadne komentáre: