1,5kg morčacie stehno
soľ
olej
2 veľké cibule
750g šampiňónov
2 sterilizované kápie
5PL marhuľového džemu
150ml bieleho vína
150ml vody
250ml šľahačkovej smotany
250ml kyslej smotany
2PL hladkej múky
worčesterská omáčka
soľ
olej
2 veľké cibule
750g šampiňónov
2 sterilizované kápie
5PL marhuľového džemu
150ml bieleho vína
150ml vody
250ml šľahačkovej smotany
250ml kyslej smotany
2PL hladkej múky
worčesterská omáčka
Mäso rozdelíme na menšie kúsky, osolíme a na oleji opečieme zo všetkých strán. Preložíme do pekáča a na výpeku osmažíme cibuľu. Pridáme pokrájané šampiňóny, červenú kápiu, džem, víno, vodu a chvíľu podusíme. Potom touto zmesou zalejeme mäso v pekáči, prikryjeme a dáme na 1,5 hodiny do rúry zohriatej na 190°C. Potom omáčku rozmixujeme, pridáme smotany zmiešané s múkou, dochutíme worčestrom a necháme prejsť varom. Podávame s knedľou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára