Makové žerbó

cesto
450g hladkej múky
250g Hery
1 vajce
1 žĺtok
150ml kyslej smotany
1PL cukru
20g droždia
100ml mlieka

plnka
slivkový lekvár
200g mletého maku
cukor podľa potreby

čokoládová poleva
V mlieku rozmiešame droždie spolu s lyžicou múky a cukrom, necháme 10 minút kysnúť. Do múky dáme ostatné prísady na cesto, pridáme kvások, dôkladne vymiesime a rozdelíme na 3 diely. Každý diel vyvaľkáme na veľkosť plechu, valčekom prenesieme na vymastený plech, potrieme lekvárom a posypeme polovicou mletého maku zmiešaného s cukrom. Na to položíme druhé cesto, potrieme lekvárom a posypeme druhou polovicou maku. Prikryjeme tretím cestom, popicháme vidličkou a pečieme 40 minút pri teplote 170°C. Vychladnutý polejeme čokoládovou polevou.

Žiadne komentáre: