Zemiakové pagáčiky s pečeným mäsom

cesto
500g hladkej múky
250ml mlieka
100ml oleja
2KL soli
1 vajce
20g droždie
1PL cukru

plnka
3 zemiaky uvarené v šupke
200g pečeného mäsa (aj s masťou)

1 vajce na potretie + sezamové semienka
Pekáreň nám vypracuje cesto, hotové vykysnuté rozvaľkáme a natrieme rozmixovaným pečeným mäsom. Na to postrúhame zemiaky a cesto poprekladáme zo všetkých strán. Takto poskladané cesto po štvrť hodinke rozvaľkáme a znova poskladáme. Toto opakujeme 3x. Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku 1cm, dlhým nožíkom urobíme vzorku a vykrajujeme pagáčiky. Na plechu ich necháme pol hodiny kysnúť, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme semienkami a pečieme 15 minút pri teplote 190°C.

Žiadne komentáre: