Medovníková roláda s kokosovou plnkou

500g hladkej múky
150g medu
200g práškového cukru
2 vajcia
1 prášok do perníkov
citrónová kôra
80g masla
1ČL sody bikarbony

plnka I
slivkový lekvár
mleté orechy

plnka II
4 bielky
150g kryštálového cukru
150g kokosovej múčky
100g hladkej múky
1ČL medu
Med, cukor a vajcia miešame asi 15 minút. Múku zmiešame s práškom do perníkov, citrónovou kôrou a sódou bikarbonou, postupne pridávame vymiešaný med s cukrom a vajcami a roztopené maslo. Odložíme aspoň na 24 hodín do chladničky. Potom cesto rozdelíme na 4 diely, každý rozvaľkáme, potrieme slivkovým lekvárom, posypeme mletými orechami a položíme kokosovú plnku. Stočíme do rolády, potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme 10 minút pri teplote 200°C, potom znížime teplotu na 180°C, roládky prikryjeme papierom na pečenie a pečieme ešte 10 minút.

Kokosovú plnku pripravíme tak, že nad parou vymiešame bielky s cukrom, medom a kokosovou múčkou. Po 8 minútach odstavíme a miešame do vychladnutia. Potom primiešame múku a z hmoty vyváľame valček. Rozdelíme ho na 4 časti a každý valček šúľame do šírky rozvaľkaného cesta na roládku.

Žiadne komentáre: