2 cibule
4 klobásy
soľ
rasca
čierne korenie
4 veľké zemiaky
1 kocka bujónu
3PL hladkej múky
6 strúčikov cesnaku
2ČL papriky
1 pohár mlieka
Na oleji speníme cibuľu a osmažíme spolu s klobásou pokrájanou na kolieska. Pridáme pokrájaný kel, ochutíme soľou, rascou a čiernym korením, prikryté krátko podusíme. Pridáme zemiaky pokrájané na malé kocky, 2 poháre vriacej vody, vhodíme kocku bujónu a varíme do mäkka. Na troške oleja urobíme z múky bledú zápražku, pridáme pretlačený cesnak, papriku, krátko spolu osmažíme a zalejeme studeným mliekom. Dobre rozmiešame, vlejeme do prívarku, a spolu povaríme ešte 10 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára