Sladké húsenice

500g polohrubej múky
250ml mlieka
100g masla
2 vanilkové cukry
3PL kryštálového cukru
21g droždia
kandizované ovocie
V pekárni urobíme kysnuté cesto, po vykysnutí do neho zapracujeme kandizované ovocie. Rozdelíme na 6 dielov, každý kúsok rozvaľkáme a z jednej strany narežeme asi 1cm široké pásiky. Na druhú stranu dáme hocijakú plnku podľa vlastnej chute (napr. potrieme olejom a posypeme kakaom a cukrom) a zabalíme - zrolujeme po narezané pásiky. Tie preložíme cez zrolované cesto, zospodu upevníme, vytvarujeme hlavičku a necháme pol hodiny kysnúť.


Húsenice potrieme žĺtkom, prilepíme oči (napr. slnečnicové jadierka máčané v čokoláde). Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C, teplotu znížime na 180° a pečieme asi 15 minút.



Žiadne komentáre: