2PL olivového oleja
2PL worčestrovej omáčky
2PL sójovej omáčky
2PL ostrého kečupu
2PL dijonskej horčice
2PL solamylu
1PL korenia tex mex
piri piri omáčka
1PL červenej papriky
1ČL drvenej rasce
3-4 cibule
200ml paradajkovej šťavy
¼ hlávky kapusty
400g mrazenej zeleniny s kukuricou
1 konzerva fazule
Pôvodne to mala byť čína, tak som pokrájala kuracie prsia na kocky. Vymiešala som marinádu - olivový olej, worčester, sójovú omáčku, kečup, dijónsku horčicu, solamyl... pri výbere korenia mi padol zrak na mexické koreniny, ktoré sme nakúpili v rámci mexického týždňa; takže zmena. Nebude čína, ale čili korn karne (no a čo, že kuracie ;), ktoré síce poznám len z počutia. Pridala som mexické korenie, piri piri omáčku (pár kvapiek), červenú papriku a rímsku drvenú rascu (rímsku preto, lebo iná doma nebola). Premiešala s mäsom a odložila do chladničky do ďalšieho dňa. Pred varením som si vyhľadala recept, kde som zistila, že mäso na čili korn karne má byť mleté... a bolo rozhodnuté... z tohto „gulášu“ už môže byť len guláš.
Na horúcom oleji som spenila pokrájanú cibuľu, posolila a nechala zosklovatieť. Pridala som marinované mäso a prudko poopekala zo všetkých strán. Podliala som paradajkovou šťavou a 45 minút sa mäsko dusilo za občasného miešania a podlievania vodou (podľa potreby). Potom som pridala pokrájanú kapustu (keď guláš, tak guláš), mrazenú zeleninu a dovarila. Do hotového guláša som primiešala fazuľu z konzervy. Takto vznikol môj mexický guláš.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára