cesto
4 vajcia
1 pohár hrubej múky
1,5 pohára polohrubej múky
1 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
1 pohár kryštálového cukru
1 pohár mlieka
0,5 pohára oleja
1PL rumu
2PL kakaa
ovocie
pudingová poleva
2 pudingové prášky
750ml sirupovej vody
(alebo šťava z kompótu doplnená vodou)
Žĺtky vymiešame s cukrom, postupne pridáme mlieko, olej, rum, múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Asi 2/3 cesta vylejeme na vymastený, hrubou múkou vysypaný plech. Do zvyšného cesta vmiešame kakao a lyžicou ho vkladáme do svetlého cesta. Posypeme ovocím a pečieme 20 minút pri teplote 175°C. Zo sirupovej vody a pudingových práškov uvaríme puding a polejeme ním celý koláč.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára