Losos s cibuľovou omáčkou a hokkaido pyré

plátky lososa
korenie 4 farieb
soľ
2 veľké cibule
syr Bambino

pyré
1kg zemiakov
2PL masti
1 veľká cibuľa
½ tekvice hokkaido
soľ
Na masle speníme cibuľu, osolíme a položíme ochutené plátky lososa. Prikryté opekáme z každej strany 5-8 minút. Opečené plátky lososa vyberieme, cibuľu rozmixujeme s troškou horúcej vody a dáme späť na sporák. Pridáme tavený syr a zohrievame kým sa nerozpustí. Omáčkou polejeme plátky lososa a posypeme bylinkami.
Pyré: na masti osmažíme pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú hokkaido tekvicu a zemiaky, podlejeme 1dl vody, osolíme a dusíme domäkka. Precedíme, rozmixujeme (podľa potreby doplníme vývar), a posypeme pažítkou.



Žiadne komentáre: