Karamelový dezert s mascarpone

lístkové cesto

karamelový krém
250ml mlieka
3 vajcia
1 karamelové salko
2PL detskej krupice
250g masla

mascarpone krém
250g maskarpone
400ml šľahačkovej smotany
vanilkový cukor
stužovač šľahačky

čokoládová poleva
100g várovej čokolády
100ml šľahačkovej smotany

Karamelový krém – mlieko, vajcia, salko a detskú krupicu spolu vyšľaháme a uvaríme kašičku. Po odstavení vložíme maslo a miešame kým sa nerozpustí a nespojí s kašičkou.

Mascarpone krém – šľahačku spolu s mascarpone, vanilkovým cukrom a stužovačom vyšľaháme dotuha.

Čokoládová poleva - šľahačku zohrievame spolu s čokoládou, a miešame kým sa úplne nerozpustí.

Z rozvaľkaného cesta vykrojíme podľa tortovej formy 2 kruhy a upečieme na papieri. Druhé cesto rozvaľkáme na hrúbku 5-6 mm, pokrájame na kocky cca 2 x 2 cm, a upečieme. Časť kociek namáčame do čokolády.

Na spodok tortovej formy položíme jeden upečený plát, natrieme polovicu karamelového krému, vtlačíme upečené lístkové kocky a prikryjeme zvyšným krémom. Na krém položíme druhý upečený plát, polejeme čokoládovou polevou a natrieme mascarpone krémom. Ozdobíme čokoládovými kockami a necháme v chlade stuhnúť.



Žiadne komentáre: