Slonie slzy

cesto
5 vajec
5PL kryštálového cukru
4PL hladkej múky
2PL kakaa

krém
100g mletých orechov
100g práškového cukru
1 vanilkový cukor
50ml mlieka
50ml rumu
250g masla

3 rovné banány
džem

čokoládová poleva
100g várovej čokolády
70g Cery
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh spolu s cukrom, pomaly primiešame žĺtky a preosiatu múku s kakaom. Cesto rovnomerne rozotrieme na naolejovaný papier a pečieme pri teplote 175°C asi 10 minút. Upečený plát preložíme aj s papierom na utierku, a v polovici preložíme cez valček na vaľkanie. Takto necháme vyhladnúť.
Orechy zalejeme vriacim mliekom, premiešame s rumom a po vychladnutí zašľaháme do vyšľahaného masla s cukrom. Na vychladnuté cesto natrieme džem, potom krém, do stredu vložíme banány a cesto preložíme cez polovicu. Pritlačíme, povrch potrieme džemom a polejeme čokoládovou polevou.

Žiadne komentáre: