Maxiroláda

6 vajec
6PL kryštálového cukru
6PL horúcej vody
2PL oleja
12PL polohrubej múky


krém
500ml mlieka
4PL hladkej múky
1 puding
1 vanilkový cukor
100g cukru
300g masla
Z uvedeného množstva urobíme postupne dve cestá. Teda z 3 bielkov vyšľaháme sneh so štipkou soli a s 3PL kryštálového cukru. Do snehu zašľaháme 3 žĺtky a olej, nakoniec vmiešame 6PL polohrubej múky. Cesto rozotrieme na naolejovaný papier a pečieme 8 minút pri teplote 200°C. Ešte teplé stočíme po šírke (nie po dĺžke ako klasickú roládu), zabalíme do utierky a necháme vychladnúť. Tak isto urobíme aj druhé cesto, ale to už nestáčame, len prikryjeme utierkou a necháme vychladnúť.
Na krém uvaríme mlieko s pudingom (pistáciový) a múkou, posypeme vanilkovým cukrom a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom a postupne prišľahávame vychladnutý puding.
Zrolované cesto rozbalíme, odstránime papier a cesto prekrojíme na dva dlhé pásy. Natenko natrieme pikantným džemom, potom krémom a prvý pás stáčame ako roládu, ale úzku (široká asi 13cm, je to polovica šírky plechu). Druhý pás napojíme na stočenú roládku a natáčame na ňu. Druhé cesto tiež rozkrojíme na dva úzke pásy, ktoré tiež natrieme, napojíme na druhý pás a natáčame. Všetky štyri na seba navinuté pásy nám vytvoria maxiroládu. Zabalíme do alobalu a dáme do chladničky stuhnúť.

S roládou boli ďalšie plány, nestihlo sa, zjedla sa nedorobená. Možno nabudúce.

Žiadne komentáre: