Mandľová torta

tmavé cesto
6 vajec
6PL cukru
6PL oleja
6PL vody
6PL polohrubej múky
3PL kakaa

svetlé cesto
6 vajec
6PL cukru
6PL oleja
6PL vody
6PL polohrubej múky
3PL mletých mandlí

nutellová plnka
1 nutella
250g masla

mandľová plnka
500ml vody
1 mandľový puding
100g bielej čokolády
250g masla
3PL mletých mandlí
Vajcia vyšľaháme s cukrom, prišľaháme olej a vodu, nakoniec vmiešame múku a kakao. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom a pečieme 12 minút pri teplote 180°C. Rovnako urobíme aj svetlé cesto a pripravíme si plnky.
Na nutellovú plnku musíme mať pripravené zmäknuté maslo a nutellu, aby mali rovnakú teplotu. Maslo vyšľaháme a postupne k nemu prišľahávame nutellu.
Na mandľovú plnku si dopredu uvaríme puding s vodou a do horúceho zamiešame kocky čokolády. Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Po vychladnutí spojíme s maslom.
Korpusy prekrojíme na polovicu (pol plechu) a postupne spájame krémami. Tmavý plát potrieme ríbezľovým džemom a mandľovým krémom. Položíme bledý plát, pritlačíme a potrieme džemom a nutellovým krémom. Pokračujeme bledým plátom, džemom a mandľovým krémom. Navrch položíme tmavý plát, tortu zaťažíme a odložíme do chladu. Po stuhnutí potrieme celú tortu nutellovým krémom a ozdobíme (ja som použila farebné ryžové burizony).

Žiadne komentáre: