Pudingová žemľovka

5 rožkov
3 žĺtky
1 vajce
200ml mlieka
2PL cukru
ovocie
hrozienka
1 tvaroh
1 pudingový prášok
500ml mlieka (na puding)
2PL cukru
sneh z 3 bielkov
Pečivo nakrájame na plátky a polejeme mliekom, v ktorom sme rozmiešali 2 žĺtky a cukor. 1/3 z nich rozložíme na olejom natretý a strúhankou vysypaný pekáč, poukladáme pokrájané (postrúhané) ovocie a zalejeme uvareným pudingom. Poukladáme druhú tretinu rožkov a natrieme tvarohom, ktorý sme vymiešali s 1 vajcom, 1 žĺtkom, cukrom, trochou mlieka a namočenými hrozienkami. Nakoniec do tvarohu vtlačíme posledné plátky pečiva, prikryjeme a pečieme 45 - 50 minút pri teplote 180°C. Po upečení natrieme vyšľahaný sneh s cukrom a dáme do horúcej rúry dopiecť. Podávame poliate ovocnou šťavou.

Žiadne komentáre: