Tvarohovo-citrónová torta

cesto
3 vajcia
2 PL teplej vody
100 g Hery
100 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
100 g polohrubej múky
1/2 prášku do pečiva

krém
500 g tvarohu
100 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
šťava z 2 citrónov
1 šľahačková smotana
6 plátkov želatíny

na ozdobu
ovocie
cukrárske želé
Vajcia vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme vodu, rozpustenú vychladnutú Heru a múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme asi 15 minút na 175°C.
Tvaroh vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, citrónovou šťavou, pridáme želatínou pripravenou podľa návodu a vmiešame vyšľahanú šľahačku.
Korpus potrieme tvarohovým krémom a dáme do chladničky stuhnúť. Potom ozdobíme ovocím a zalejeme cukrárskym želé.

Žiadne komentáre: