Viedenské rezy

cesto
4 vajcia
200g práškového cukru
1 vanilkový cukor
125ml oleja
125ml mlieka
300g polohrubej múky
½ prášku do pečiva

krém
1l pomarančového džúsu
2 Zlaté klasy
6PL cukru
3 práškové šľahačky
450ml mlieka
2-3 balíky piškót
250ml džúsu
rum
čokoláda
Vajcia vymiešame s cukrom, pridáme olej, mlieko a múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, pečieme asi 15-20 minút pri 180°C.
Z džúsu a Zlatého klasu s cukrom uvaríme krém a horúci vylejeme na upečenú piškótu. Po vychladnutí potrieme vyšľahanou šľahačkou, poukladáme piškóty namočené v džúse s rumom a ozdobíme čokoládovou polevou.

Žiadne komentáre: